Ledové koláče
Potřebné ingredience
Těsto:14 pol.lžíc cukru krupice,14 pol.lžíc mléka,10g.droždí,1 kg hladké mouky OO,4 žloutky,60 dkg másla. Tvarohová náplň: 3-4 kostky tvarohu(v alobalu), rozinky namočené v rumu,asi 3 van.cukry, cukr moučka dle chuti. Dělám i makové,povidlové,ořechové.Všechny náplně dělám od oka. Ořechová: Ořechy spaříme mlékem,nesmí být moc řídké,přidáme van.cukr a moučkový cukr. Maková: Mák taky spaříme mlékem,přidáme cukr van.a moučkový,vše dle chuti. Povidlová: Povidla ochutíme skořicí a mletým badyánem. Posypka: Na tuto dávku asi 6 pol.lžíc hrubé mouky,stejné množství cukru moučky a přiměřeně oleje. Dále potřebujeme asi 2 vejce a asi 1/4 l rumu a mletý cukr na obalování.
Postup přípravy
Těsto dáme ihned do lednice,NESMÍ NAKYNOUT!!!!!!!!!!Necháme asi 2 hod.odpočinout.
Potom ukrojíme kousek těsta a vyválíme plát,rozkrájíme na čtverečky,dáváme náplň,zabalíme,dáme nazpět do lednice.
Já dělám tvarohové klasicky kulaté,ořechové-válečky,povidlové-kulaté,ale trošku je nastřihnu přes posypku do kříže.
Až máme vše hotovo,namočíme do rozšlehaného vajíčka a do posypky.
Pečeme asi na 180 stupňů C.-dle vlastních zkušeností.
Po upečení ještě horké namočíme do rumu a ihned obalíme v moučkovém cukru.
Jsou velmi,velmi,výborné a vydrží chutné mnohem déle,nežli klasické kynuté.A navíc můžeme dělat i ty nejprťavější koláčky.
Kdo neznáte-určitě zkuste.
Přeji dobrou chuť.
Tady jsou pěkně vidět i ořechové-podlouhlé a povidlové-nastřižené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé